13 Mart 2012 Salı

Dekorasyonda Detayların Önemi



Nisan ayı itibariyle Brandlife'ta Dekorasyon bölümünü hazırlayacak olan Dekoratör Pınar Küçük, sadece birkaç küçük dokunuşla mekanın bütün atmosferini değiştirebilecek kurgular yaratabiliyor. Dekorasyonunu kısa bir süre önce tamamladığı evininin detaylarında yeni dekorasyon önerileri bulabiliceksiniz.
Pınar Küçük'ün ın tarzı yalın bir çizgiye sahip, bu yalınlığı doğal renkler ve detaylarda kullanılan objeler çeşitlendiriyor. Modern bir anlayışa sahip olan tasarımlarında göze çarpan detaylar görmek mümkün. Evin genel atmosferinde çağdaş Türk sanatçılarının farklı tekniklerdeki eserleri, kristal ama yalın çizgideki cam objeler, gümüş objeler, mumlar, koleksiyonluk kitaplar, canlı çiçekler ve Pınar Küçük'ün sehpa, tepsi düzenlemelerinin yarattığı hareket dikkat çekiyor.



Bilindik malzemeleri farklı yüzeylerde kullanarak mimariye yeni bir yorum getiriyor. Modern ve özgün bir dekorasyona sahip olan evde konfor ön planda. Evin her köşesi yeniden fonksiyon kazandırılarak kullanılmış. Her mekan sanatla iç içe, dekoratör Pınar Küçük, tablolara bağlı olarak mekanları kurguladığını belirtiyor, dekorasyonda önde gelen tasarımcıların mobilya ve aydınlatma elemanlarını kullanmanın yanı sıra kendi tasarımlarına yer veriyor. Bazen de çok uygun fiyatlı ve seri üretim olan bir mobilyayı rengini değiştirerek, malzemesine müdahalede bulunarak kendi tarzına adapte ediyor.



Evin giriş kapısında farklı bir malzeme dikkatimizi çekiyor, yer parkesinden yapılan kapının verdiği etki yer döşemelerinde ve salonun ortasında yer alan şöminenin kaplamasında da devam ediyor. Bu tavır mekanda bütünlük sağlarken aynı zamanda sıcaklık sağlıyor.

Salonu girişten ayıran seperasyonlar, Pınar Küçük'ün kendi tasarımı, Türk motifleriyle süslenmiş metal seperasyonlar spotlarla vurgulanmış. Girişin sol tarafında ise sizi Mehmet Gün imzalı bir tablo karşılıyor. Ana salonda toprak tonları hakim, griler ve bejler toprak tonlarına eşlik ediyor. Duvarlardaki tablolar, sehpaları süsleyen objeler ve mekandaki canlı çiçekler ise sıcak renklere sahip. Salon üç bölümden oluşuyor; misafirlerin ağırlanacağı sohbetlerin edileceği ve bahçeye açılan oturma alanı, tv seyretmek için oturma alanı ve yemek masasının bulunduğu bölüm. Her iki oturma alanını şömine bölerken, yemek masasının bulunduğu alan salondan istenirse cam kapılarla ayrılabiliyor.



Ana oturma alanında Studio Punto, İsmail Öncügül tasarımı aydınlatmalar dikkat çekiyor. TV ünitesinin bulunduğu alanda ise Pınar Küçük imzalı tasarım jardiniyere rastlıyoruz. Sade bir çizgiye sahip jardiniyerde malzeme olarak ayna tercih edilmiş ve bu mekanın içine ışığı çekmeyi sağlamış. TV salonunda, mekana işlev kazandırış biçiminin ilk ipuçlarını içki dolabında görüyoruz. Kapağı içeriye doğru kaydırılarak açıldıktan sonra mini bara dönüşen bu dolap kimi zaman kapalı kimi zamanda açık kullanılarak mekana dahil edilebiliyor.



Yemek masası Molteni , masayı aydınlatan avize ise Frostier tasarımı. Yemek masasına eşlik eden jardiniyerde de Pınar Küçük imzasını görüyoruz. Burada aynı malzemeyi daha farklı detaylarla süsleyerek kullanmış; masanın minimal çizgisi ve aydınlatma elemanın malzemesinin mekana getirdiği soğuk his, jardiniyerde kullanılan aynanın kristalize kesimiyle kırılıyor. Yemek salonunda büfeye rastlamıyoruz, mekana farklı bir yorum getirilirek gizli dolaplara yer verilmiş. Mekanda simetrik olarak yerleştirilen bu dolaplardan biri sofra takımlarının saklanması için kullanılırken, diğeri yemek salonu ile mutfağı birbirine bağlayan kapı görevi görüyor.



Yaşam alanı katında yer alan tuvalet ise iki bölüm olarak planlanmış ve bu mekana tuvalet masası da eklenmiş. Tuvalet masası olarak kullanılan jardiniyerin malzemesi eskitilmiş ayna ve gizli çekmecelerinde kişisel bakım eşyaları yer alıyor. Tuvalet masasının bulunduğu duvara aynalar ve küçük çerçeveli resimler bir arada asılmış. Bu mekana ışığı taşıyan öge lavaboda kullanılan oniks mermerinden yapılı olan lavabo oluyor.

Ebeveyn yatak odasının yer aldığı üst kattaki yaşam alanında ise toprak tonlarına gri ve detaylardaki pembeler eşlik ediyor. Bir duvarında boydan boya kitaplığın yer aldığı bu alanda, tv unitesi de bulunuyor. Duvarda aslı olan Gülay Semercioğlu imzalı tablonun renginin izini dekorasyonda koltuklarda kullanılan yastıklarda sürebiliyoruz. Bu bölümde ise Pınar Küçük tasarımı olan modern bir yoruma sahip divan bölümünü görüyoruz, mermer bir zemin üzerine kurgulanan divanda endüstriyel kumaşlara geleneksel dokulu yastıklar eşlik ediyor. Orta sehpada ise; Ikea'nın sıradan bir sehpasının üzerine mermer kestirerek farklı bir yorum getirmiş.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder