4 Ocak 2012 Çarşamba

Mutfakların çekici dünyasında gezinti

Varenna Kyto Kitchens



İtalyanlar bence bu mutfak işini çözmüşler. Mükemmel bir uyum var tüm detaylarda ve aksesuarlarda. Hepimiz bol ışıklı, kullanışlı, geniş ve bizi içine çeken sevgi dolu mutfaklar hayal ederiz. Aranızda eve girer girmez kendimi hemen mutfağımın o güzel ahengine bırakayım ve yemek yapma sanatını icra ederken aynı zamanda dinlendiğimi hissedeyim diyenleriniz var mı acaba... Eğer var ise  http://www.poliform.it  Varenna mutfaklarının sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Bu güzel mutfakların bizi götüreceği dünyaları dolaşmadan önce kötümser baktığım birkaç görüşü de sizlerle paylaşmak istiyorum. 


Teknolojik gelişmelere, sürekli artan malzeme çeşitliliğine ve tüm bunlara ulaşma kolaylığına rağmen, uygulayıcı firmaların yaklaşımlarında eskiye göre ; proje okuyabilme,  projeye uyum, yenilikleri takip ederek pratiğine olabildiğince katma ve imalatı ile projeyi bir kademe daha ileriye götürme gibi konularda çok ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum.

Varenna Matrix Kitchens



Minimalist çizgilere sahip olan Varenna Matrix serisi mutfak çeşitleri arasında en çok ilgimi çekenler arasında yer aldı. Büyük boşluklar isteyen bu tip mutfaklar, evlerinde bolca yer olan ev sahipleri için ideal diye düşünüyorum.



Günümüzde mekanların ölçüleri küçülüyor ve her alanı daha iyi kullanma çabasını beraberinde getiriyor. Üstteki mutfak benim favori mutfaklarımdan bir tanesi. İtalyan mutfak markası Varenna nın elinden çıkan bu basit ama işlevsel mutfak, stüdyo dairelerimizi hareketlendirebilir.

Varenna Minimal Kitchens




Yine bir stüdyo daire konseptimize uyabilecek mutfak tipi. Ancak nesneleri yan yana koyarken, renklerinin birbirleriyle örtüşmesi de gerekiyor. Yukarıda ki mutfağımızın zeminle ne kadar uyumlu olduğuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu arada füme en sevdiğim renkler arasında.

Florida Kitchens




İyi bir mutfak dizaynı nasıl olmalı bir düşünelim. Bir kere her elimi attığımda aradığımı bulmalıyım. Tabi bunu yapabilmek için mutfaktaki ürünleri öyle bir düzenlemelisiniz ki elinizin altında size engel teşkil etmemeli ancak en çabuk şekilde elinizin altına gelebilmeli. Pratiklik ve hız çok önemli. Bunun yanında araç gerecinize göre depolama alanı da çok önemli. Yeni tasarım mutfaklarda kullanılan aksesuarlar size özgür alanlar oluşmasına yardımcı olurken şık bir hava vermenize de yardımcı oluyor.

Valcucine Kitchen




Bu mutfakta üzerindeki zeminin hakkını teslim ediyor pastel tonlu ve en sevdiğim renklerden gri rengin kattığı kalite hissiyle birlikte uç noktalarda güzelliğe ulaşılıyor. Tüm bunlara rağmen bu marka mutfakları İstanbul'da yalnızca bir firma ithal ediyor inanamıyorum.

Mutfak ekipmanlarının içerisinde şık tasarımlı davlumbazlar ayrı bir hava katıyor mekanlara. İşlevlerini en iyi şekilde yerine getirdikleri gibi mutfağınızın konseptinide tamamlayan unsurlardan en önemlisi diyebilirim. Valcucine benim tasarımlarını en beğendiğim bir diğer mutfak sanatkarı diyebilirim. İtalyan üreticisi bu firmanın tasarımlarını yakından inceleyebilmeniz için ziyaret edebileceğiniz adresi paylaşıyorum. http://valcucine.com/ 


Valcucine mutfaklarını incelediğinizde basitliğin ön planda olduğu saf güzelliğin ve yaratıcılığın dokunuşlarını göreceksiniz. En üstün teknoloji ile estetik çizgilerin uyumu diğer bir deyişle işlevsellik ve yenilikçi tasarım bir arada.


1980 yılında Giovanni Dino Cappellotto tarafından kurulan Valcucine mutfakları ilk mutfaklarını 1981 yılında üretti. 



Mutfağınızı tasarlarken dikkat etmemiz gereken bir kaç husus var. Öncelikle ne istediğimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Tek tek sevdiğimiz nesneleri ve renkleri bir araya getirdikten sonra ortamı her yerin bembeyaz olduğu bir yemekhaneye dönüştürmüş olabiliriz. Renkleri tercih ederken mutfağın bulunduğu zemin ve duvar renkleriyle, ayrıca evin diğer bölümleriyle uyumlu olmasına dikkat etmeliyiz.


Tasarımımızı yaparken ışığı olabildiğince kullanmamız yerinde olacaktır. Epoksi zemine düşen sabahın ilk ışıklarının vereceği enerjiyi ilk kahve ile taçlandırmak size kalmış..


Bu güzelim mutfaklarla ilgili hep iyimser kulağa hoş gelen görsel harikalar şeklinde bahsettim. Bütün bu tasarım harikalarının fabrika üretim teknolojisinin yanından bile geçmeyen montaj işçilikleri ile tüm bu görsel güzellikleri silip yerine kendi bildikleri kalitesizliği dayatma ile karşı karşıyayız.

İnşaatın her alanına yayılan karbon kağıdından çıkmış gibi benzer işçilik hatalarını gören bu tip tasarım uzmanları sonuçları yerinde gördüklerinde bu ürünleri hiç üretmek bile istemeyeceklerine eminim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder