2 Ocak 2012 Pazartesi

Şömineler


 Bugün size şöminelerden bahsetmek istiyorum. Belki 2012'ye girdiğimiz yeni yılın ilk günlerinde karın da yağmamasının getirmiş olduğu özlem ile aklıma düşmüş olabilir.

Yaptığım en güzel şömine uygulamalarının Baku Yeşil Vadi Villalarında olduğunu söyleyebilirim. Şömine montajının ardından doğal taş ile süslenmesinin sonunda harikulade bir görünüme bürünüyordu.

Bazen daha yalın görünüm veren uygulamalarda yapmadık değil. Aşağıda füme rengin vermiş olduğu üst sınıf kalite görünümü ile birlikte yalınlık ön planda. Camın saydamlığı ve dış mekanın içeriye süzmüş olduğu ışıklar ile birlikte şöminede yanan ateşin doğallığı mükemmel bir uyum içerisinde.



Çıtır çıtır yanan bir şöminenin karşısında saatlerce kitap okuyabilir, hayallere dalabilir insan. Alın elinize sıcacık çayınızı-kahvenizi , seyredin en büyük pencerenizden kar tanelerinin düşüşünü tabi eğer yağıyorsa...
Şöminedeki alevlerin çıtır çıtır sesine kulak verin.



Fotoğraflarını paylaştığım tarzda şömineler satan bir çok firma var. Ancak bir kaç firma öne çıkıyor ve size istediğiniz tarzda bir ev oluştururken yardımcı olabiliyor. Şömine çeşitlerini özenle takip ettiğim firmanın sitesine gitmek için   http://www.decofire.com/

1 yorum: