28 Şubat 2012 Salı

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

Bu tasarının geçmesi hemen aklıma Hürriyet Gazetesinin içinde bulunduğu Basın Ekspres bölgesini aklıma getirdi. Önceki senelerde yaşanan sel sonucu ölen vatandaşlar, yağmalanan Evkur Merkezi ve zarar gören onca işyerinin bulunduğu bölge yapılardan arındırılacak. Konut ve yeni otellerin gözdesi olacak ayrıca Basın Ekspres yolunun araç trafiğine kapatılması düşünülüyor. Bölgede istwest projesi devam ediyor ( Boyner Grup ) ve Hürriyet Towers'ın yıkılıp yeniden konut yapılması hedefleniyor. (Nurol Holding )


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun TasarısıTBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, bazı değişikliklerle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin rant amacıyla hazırlanmadığını, vatandaşın canını korumak için bu yasayı çıkarmak istediklerini söyledi.Bakan Bayraktar, tasarıda yer alan ihale usulünün rekabeti önlemediğini söyledi. Bakan Bayraktar, “Biz ihaleye çıkıyoruz diyoruz ki, 'Bu arsanın değerini bize ödeyeceksin; hâsılat artışından da pay vereceksin' diyoruz. Bizden sonra özel sektörde bu uygulamaya başladı. Biz sahtekârlık yapamayız” diye konuştu. Bakan Bayraktar, “tasarının aceleyle çıkarılmaya çalışıldığı” yönündeki eleştiriler üzerine, “Biz bu yasayı çıkarmalıyız. Buna ‘rant yasası’ diyemeyiz. Mecburi bir yasadır, bunu çıkarmalıyız. Vatandaşın canını korumalıyız” dedi.

Bakan Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi’ne ilişkin maddeyle ilgili eleştirilere de katılmadığını söyledi. Bakan Bayraktar, yapmak istediklerinin, söz konusu bölgeyi Atatürk’ün ismine yakışır hale getirmek ve bunun için gerekli düzenlemeleri yapmak olduğunu dile getirdi. Bakan Bayraktar, muhalefet milletvekillerinin itirazlarını anlamadığını, aslında bunun orayı ihya edecek bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder